Wiedza to najlepsza broń inwestorów - kalendarz spotkań warsztatowych wrzesień 2012

|   Relacje inwestorskie - wspólne

Ministerstwo Skarbu Państwa wraz z licznymi partnerami rozpoczyna drugą edycję ogólnopolskiego cyklu spotkań warsztatowych poświęconych inwestowaniu na giełdzie prowadzoną w ramach programu edukacyjnego „Akcjonariat Obywatelski. Inwestuj Świadomie”.

Już 10 września, spotkaniem w Kutnie zainicjowany zostanie cykl spotkań warsztatowych poświęconych inwestowaniu na giełdzie. Program edukacyjny jest skierowany do indywidualnych inwestorów giełdowych.  Osoby stawiające pierwsze kroki na giełdzie oraz inwestorzy z większym doświadczeniem dowiedzą się podczas bezpłatnych spotkań, jak świadomie zarządzać swoimi oszczędnościami. Poznają organizację rynku kapitałowego w Polsce i dowiedzą się, jak korzystać ze swoich praw jako akcjonariusza spółki giełdowej. Spotkania mają przystępny, praktyczny charakter. Każdy uczestnik otrzymuje przydatne materiały edukacyjne oraz bierze udział w konkursach z nagrodami.

W sumie do stycznia 2013 r. eksperci z 14 domów maklerskich odwiedzą 34 miasta w całej Polsce. Oprócz ekspertów z domów maklerskich w spotkaniach wezmą udział także specjaliści ze Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych oraz Komisji Nadzoru Finansowego, a także inni przedstawiciele instytucji i spółek giełdowych będących partnerami programu Akcjonariat Obywatelski.

We wrześniu planowane są spotkania w następujących  miastach Polski.

10.09KutnoDom Dochodowy Straży Pożarnej ul. Teatralna 1, 99-320 Kutno16:30
11.09ŁódźUniwersytet Łódzki, Wydział Zarządzania, ul. Matejki 22/26, sala 206, II piętro16:30
13.09TarnówTeatr Tarnów, ul. Adama Mickiewicza 416:00
17.09SiedlceHotel „Janusz”, ul. Pusta 15, 08-110 Siedlce16:00
24.09GdyniaHotel Kuracyjny, Al. Zwycięstwa 25516:30
28.09PoznańWielkopolski Urząd Wojewódzki al. Niepodległości 16/1816:30

Zgłoszenie na bezpłatne spotkanie poświęcone inwestowaniu na giełdzie można złożyć na stronie www.AkcjonariatObywatelski.pl, gdzie znajduje się również kalendarz spotkań lub w Stowarzyszeniu Inwestorów Indywidualnych pod numerem (71) 332 95 65.

Szczegółowych informacji dotyczących organizacji spotkań udziela:

Natalia Porębska
Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych