Sukces ADVICOM

Spółka Advicom (Grupa JSW) realizująca zadania związane z budową i obsługą spójnego systemu informatycznego dla całej Grupy Kapitałowej JSW, pomyślnie przeszła ponowną certyfikację Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji oraz Usługami IT, na zgodność z normami ISO/IEC 27001:2013 – System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji oraz ISO/IEC 20000-1:2011 – System Zarządzania Usługami.

To pierwsza spółka w Grupie Kapitałowej JSW i jedna z pierwszych firm w Polsce, która certyfikowała System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji na zgodność z nową normą ISO/IEC 27001:2013, obowiązującą od października ubiegłego roku.

- Niewątpliwie wpływa to na podniesienie wartości naszej firmy i stanowi o wysokiej jakości naszych usług świadczonych na rzecz naszych Klientów oraz innych zainteresowanych stron, w obliczu coraz większych wymagań wobec dostawców usług IT – mówi Tomasz Wojtanowski, Prezes Zarządu Advicom Spółka z o.o.

Audyt przeprowadzony był w dniach 3.11-05.11.2014 przez audytorów Jednostki Certyfikującej TUV Nord Polska Spółka z o.o.