Strefa Sztygara na I Studenckiej Konferencji BHP zorganizowanej w AGH

Internetowa platforma „Strefa sztygara i nie tylko” została zaprezentowana w Auli JSW podczas I Studenckiej Konferencji BHP. Niezwykłe spotkanie zorganizowali członkowie Koła Naukowego „Inspektor", działającego na Wydziale Górnictwa i Geoinżynierii AGH pod opieką dr. inż. Artura Batora.

„Bo chcę przeżyć bezpiecznie każdy dzień!” to motto przewodnie tegorocznej konferencji. Godzinne wystąpienie dwóch członków Zespołu Redakcyjnego Strefy Sztygara na temat  podnoszenia kwalifikacji zawodowych pracowników JSW S.A. oraz wiedzy w dziedzinie BHP z wykorzystaniem platformy składało się z dwóch części. Najpierw Jacek Mozgol przedstawił tematyczną prezentację, a następnie Zbigniew Schinohl przedstawił platformę online. Tak zaprezentowana platforma spotkała się z dużym zainteresowaniem i żywymi reakcjami uczestników. Podczas Konferencji odbyło się spotkanie z pracownikami naukowymi i władzami Wydziału - z Dziekanem prof. dr hab. inż. Markiem Całą na czele.

Warto przypomnieć, że Jastrzębska Spółka Węglowa oraz Akademia Górniczo-Hutnicza podpisały porozumienie o współpracy w zakresie rozwoju platformy „Strefa Sztygara i nie tylko” podczas uroczystej Sesji Jubileuszowej 25 lat JSW - 100 lat AGH, która odbyła się 7 grudnia 2018 roku w Krakowie.

Zachęcamy do obejrzenia zdjęć z Konferencji i prezentacji pt. „Podnoszenie kwalifikacji zawodowych pracowników JSW S.A. oraz wiedzy w dziedzinie BHP z wykorzystaniem internetowej platformy szkoleniowo-informacyjnej „Strefa sztygara i nie tylko”.