Ruszamy w Polskę

|   Relacje inwestorskie

Startuje kolejna edycja giełdowych spotkań „Inwestuj świadomie”

Rozpoczęły się zapisy na szkolenia z inwestowania na giełdzie, w czwartej już z kolei edycji spotkań „Inwestuj świadomie” organizowanych w ramach programu Akcjonariat Obywatelski.

W tym roku szkolenia trwać będą od października 2014 r. do marca 2015 roku i obejmować będą zarówno spotkania ogólnopolskie,  jak i zajęcia dla seniorów . Dodatkowo zorganizowane zostaną też warsztaty dla studentów we współpracy z uczelniami wyższymi.

Spotkania poprowadzą eksperci giełdowi z domów maklerskich i najważniejszych instytucji rynku kapitałowego, którzy w ciekawy i prosty sposób wyjaśnią trudne i skomplikowane treści. Warsztaty są otwarte dla wszystkich chętnych posiadających podstawową wiedzę z zakresu ekonomii.

Podczas szkoleń uczestnicy poznają organizację rynku kapitałowego w Polsce, rodzaje instrumentów finansowych, podstawy analizy fundamentalnej i technicznej oraz najważniejsze strategie inwestycyjne. Otrzymują również praktyczne wskazówki, czym kierować się inwestując na giełdzie, oraz jak korzystać ze swoich praw, jako akcjonariusz spółki giełdowej. Poznają podstawy psychologii inwestowania.

Każdy uczestnik otrzymuje przydatne materiały edukacyjne oraz bierze udział w konkursach z nagrodami.

Zapisy na spotkania prowadzone są TUTAJ.

Harmonogram spotkań „Inwestuj Świadomie” 2014/15

KATOWICE

LUBLIN

SOPOT

Organizatorami spotkań są: Biuro Maklerskie Alior Bank, Dom Maklerski Banku BPS, Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska, Dom Maklerski BZ WBK, Dom Maklerski Citi Handlowy, Dom Maklerski  mBanku, Centralny Dom Maklerski  Pekao , Dom Maklerski PKO Banku Polskiego, X-Trade Brokers Dom Maklerski.

„Akcjonariat Obywatelski. Inwestuj świadomie” to program skierowany do osób zainteresowanych inwestowaniem na giełdzie oraz do spółek w zakresie prowadzenia relacji z inwestorami indywidualnymi. Projekt realizowany jest przez Ministerstwo Skarbu Państwa we współpracy z instytucjami rynku kapitałowego, domami maklerskimi i spółkami.

Partnerami programu w edycji 2014/15 są oprócz wyżej wymienionych domów maklerskich Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie, Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych, Komisja Nadzoru Finansowego, Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych, Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych, Izba Domów Maklerskich oraz spółki Energa, KGHM, PKN ORLEN, Tauron PE, JSW, LW Bogdanka, PGNiG, PKP CARGO, oraz Instytut Rynku Kapitałowego WSE Research i GPW Media. Patronat nad programem objęła „Gazeta Giełdy Parkiet”.