Podejmij wyzwanie i zagraj

Zapraszamy do wzięcia udziału w projekcie realizowanym przez gazetę Parkiet - gra giełdowa Parkiet Challenge. Każdy zainteresowany światem giełdy i inwestowania może się sprawdzić nie ryzykując utraty pieniędzy. Wystarczy zarejestrować się na stronie gra.parkiet.com

Jastrzębska Spółka Węglowa została partnerem projektu, który ma za zadanie edukować inwestorów chcących rozpocząć przygodę z giełdą papierów wartościowych.

Rywalizacja konkursowa rusza 13 maja i potrwa do 7 czerwca. Każdy uczestnik otrzyma do dyspozycji wirtualne 20 tys. zł. Pierwszy etap będzie polegał na inwestowaniu w spółki z WIG30 i pomnażaniu kapitału. W kolejnym etapie zdobywa się nagrody w rankingach tygodniowych. Po czterotygodniowej rywalizacji w internecie będzie miał miejsce finał, do którego przejdzie dziesięciu najlepszych uczestników. Finał odbędzie się 18 czerwca na żywo w siedzibie Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie. Zwycięzca otrzyma 20 tys. zł,  a kolejni gracze 10 tys. zł i 5 tys. zł oraz atrakcyjne nagrody rzeczowe.

Ponadto na łamach gazety Parkiet zamieszczane będą komentarze przygotowane przez dziennikarzy gazety i biuro relacji inwestorskich JSW, w których omawiane będą trendy, a także bieżąca sytuacja rynku kapitałowego z uwzględnieniem branży surowcowej.

Przypominamy, że zarejestrować można się do 31 maja.