Nagroda miesięcznika Rachunkowość

Jastrzębska Spółka Węglowa została uhonorowana prestiżową nagrodą przez miesięcznik „Rachunkowość” za istotny progres w doskonaleniu sprawozdania finansowego wg Międzynarodowych Standardów Rachunkowości za rok 2012.

Nagroda przyznawana jest  od 8 lat spółkom notowanym na Giełdzie Papierów Wartościowych.

- Satysfakcja jest tym większa, że zostaliśmy  laureatem konkursu już po pierwszym pełnym roku obrachunkowym funkcjonowania w warunkach spółki giełdowej. Szczególnie chciałbym podkreślić zasługi w jej uzyskaniu ze strony Zespołów rachunkowościi sprawozdawczości finansowej, sprawozdawczości zarządczej oraz relacji inwestorskich zarówno JSW jak i całej Grupy Kapitałowej – podkreśla Robert Kozłowski, zastępca prezesa ds. ekonomicznych  Jastrzębskiej Spółki Węglowej.

Nagroda miesięcznika „Rachunkowość” jest wynikiem niezależnej eksperckiej oceny stosowanych przez Spółkę i Grupę standardów. Wyróżnienie to świadczy  o istotnym postępie, jaki dokonał się w JSW w jakości informacji finansowej w trakcie ubiegłego roku, a co za tym idzie transparentności Spółki i Grupy w relacjach z inwestorami i innymi interesariuszami rynku kapitałowego. Warto podkreślić, że wyróżnione sprawozdanie zostało przygotowane przez pracowników JSW, bez wsparcia firm doradczych.

Nagroda za istotny progres zobowiązuje do dalszych postępów i  potwierdza profesjonalizm w budowaniu obrazu Firmy i całej Grupy JSW na rynku kapitałowym. Dzięki niej JSW dołączyła do elitarnego klubu Spółek laureatów tej nagrody na rynku regulowanym.