Mecz otwarcia Jastrzębskiego Węgla bez publiczności

Zarząd siatkarskiego klubu Jastrzębski Węgiel podjął decyzję, że dzisiejsza prezentacja drużyny oraz mecz otwarcia ze Stalą Nysa odbędzie się bez udziału publiczności.

Taką decyzje podjęto po tym, jak Ministerstwo Zdrowia zakwalifikowało miasto Jastrzębie-Zdrój do strefy „czerwonej” w związku ze wzrostem w mieście ilości osób zakażonych koronawirusem. Pierwotnie w organizowanym przez klub wydarzeniu mogło wziąć udział 50 procent publiczności, po kolejnym Rozporządzeniu Rady Ministrów zmieniającym rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii w wydarzeniu mogło uczestniczyć już tylko 25 procent widowni. Od dzisiaj Jastrzębie-Zdrój trafia do strefy, w której wydarzenia sportowe odbywają się całkowicie bez publiczności. W piątkowej uroczystości nie będą mogli uczestniczyć również przedstawiciele mediów. Klub informuje, że dokonane przez kibiców rezerwacje w serwisie abilet.pl uznane zostają za nieważne.

Dobra informacja jest natomiast taka, że prezentacja i mecz otwarcia dojdą do skutku, a transmisja z tego wydarzenia zostanie przeprowadzona w internecie na kanale YouTube Jastrzębskiego Węgla. Serdecznie zapraszamy do jej śledzenia!