Komunikat Sztabu Kryzysowego

|   COVID

Pomimo ostrzeżeń, jakie Zarząd Spółki wyrażał w komunikatach skierowanych do pracowników JSW, pojawiają się ostatnio w Internecie fałszywe informacje na temat działań zapobiegających rozprzestrzenianiu się koronawirusa w Grupie JSW podejmowanych przez Sztab Kryzysowy.

Informacje te podważają zaufanie do pracodawcy oraz wprowadzają w błąd zarówno pracowników, jak i opinię publiczną. Należy pamiętać, że anonimowość w sieci to mit. Wobec każdej osoby, która działa na niekorzyść JSW SA będą wyciągane konsekwencje, ze zwolnieniem dyscyplinarnym włącznie. Szczególnie obecnie, w trudnych dniach epidemii, istotne jest wspólne działanie na rzecz ochrony zdrowia oraz funkcjonowania i istnienia JSW.

Szef Sztabu Kryzysowego JSW SA