JSW Dzieciom

5 : 4 dla dzieci to wynik emocjonującego meczu, zorganizowanego przez JSW, między zawodnikami dziecięcej drużyny, która w Jastrzębiu-Zdroju zmierzyła się z drużyną pracowników JSW. Obie ekipy wspierali zawodnicy zaprzyjaźnionego klubu piłkarskiego GKS Jastrzębie.

fot. Dawid Lach

Czas spędzony z dzieckiem to czas najlepszy, w Dzień Dziecka to przyjemność podwójna. Podopieczni domów dziecka z Jastrzębia-Zdroju, Cieszyna i Pszczyny oraz jastrzębskiego przedszkola specjalnego, walczyli na murawie Stadionu Miejskiego z drużyną pracowników JSW. Pierwszy gwizdek zabrzmiał tuż po godz. 15 i wtedy na płytę stadionu wybiegli zawodnicy pierwszych dwóch drużyn.

– Dobra kondycja się przydała, ale to było wyzwanie - mówi Oktawian, członek zwycięskiej drużyny dzieci.W tym pojedynku nie liczyło się jednak zwycięstwo, najważniejsza była dobra zabawa. Mecz otworzyła prezes zarządu Jastrzębskiej Spółki Węglowej (JSW S.A.) – To dla mnie podwójnie emocjonujące spotkanie. Po pierwsze, możemy dać wspaniałym dzieciom wiele radości, a po drugie – pierwszy raz w życiu stanęłam na murawie stadionu tuż przed meczem – powiedziała podczas inauguracji spotkania Barbara Piontek, prezes zarządu JSW SA.

Każde tego typu spotkanie jest dla nas bardzo cenne. Bez wsparcia Jastrzębskiej Spółki Węglowej nie moglibyśmy sobie pozwolić na takie atrakcje – podkreśliła Iwona Spora, dyrektor Centrum Wsparcia Dziecka i Rodziny „Ostoja” z Pszczyny. Atrakcji nie brakowało: po pamiątkowym zdjęciu z zawodnikami i wręczeniu medali wszystkich młodym uczestnikom meczu, dzieci mogły skorzystać z dmuchanego placu zabaw i konkursów sportowych zorganizowanych przez zawodników GKS.