Uprzejmie informujemy, że węgiel dla klientów indywidualnych sprzedajemy wyłącznie bezpośrednio w kopalni „Budryk” w Ornontowicach. JSW S.A. nie prowadzi sprzedaży on-line, a wszelkie oferty i aukcje internetowe prowadzone z powołaniem się na JSW S.A., naszą nazwę lub logo są bezprawne.

Ikona BIPIkona Portal PracownikaIkona pocztyFacebookTwitterInstagramYoutubeLinkedinIkona szukaniaPLEN

Jastrzębscy radni o JSW

Nadzwyczajna sesja Rady Miasta

Jastrzębscy radni podczas zwołanej wczoraj nadzwyczajnej sesji rady miasta podjęli uchwałę, w której zaapelowali do Rządu Rzeczpospolitej Polskiej, aby przeprowadzić przekształcenia własnościowe JSW SA. Radni apelują, aby upublicznienie spółki przeprowadzono zgodnie z zapisami Strategii działalności górnictwa węgla kamiennego w Polsce w latach 2007-2015”, z zachowaniem dotychczasowych miejsc pracy, zachować siedzibę spółki w Jastrzębiu-Zdroju i środki finansowe pozyskane z prywatyzacji przeznaczyć na inwestycje spółki.

Zarząd Jastrzębskiej Spółki Węglowej w pełni podziela stanowisko radnych wyrażone w głosowanej uchwale. Upublicznienie JSW na Giełdzie Papierów Wartościowych jest bowiem nie tylko gwarancją na rozwój spółki, a co za tym idzie bezpieczne miejsca pracy, ale także szansą na pozyskanie kapitału w przyszłości na sfinansowanie tak istotnych dla spółki inwestycji.

Równocześnie Zarząd JSW dziękuje za zrozumienie i okazane wsparcie.

Pełny tekst uchwały Rady Miasta