Gdzie po akcje?

|   Relacje inwestorskie

Pracownicy JSW, którzy chcą zakupić akcje Spółki w Transzy Płatnej dla Uprawnionych (pracownicy Grupy Kapitałowej JSW), powinni zgłaszać się w dniach od 14 do 24 czerwca 2011 roku.

Pracownicy Jastrzębskiej Spółki Węglowej, którzy chcą zakupić akcje Spółki w  Transzy Płatnej dla Uprawnionych (pracownicy Grupy Kapitałowej JSW), powinni zgłaszać się  w dniach od 14 do 24 czerwca 2011 roku do Punktów Obsługi Klienta Domu Maklerskiego PKO BP  oraz do wybranych Punktów Przyjmowania Zleceń w Oddziałach Banku PKO BP, których lista jest dostępna na stronie internetowej www.jsw.pl w dziale "Gdzie można zapisać się na akcje?" oraz na stronie www.dm.pkobp.pl

Dla złożenia zapisu niezbędne jest posiadanie rachunku w DM PKO BP. W celu identyfikacji należy zabrać ze sobą dowód osobisty lub inny dokument zawierający numer PESEL. Do otwarcia rachunku niezbędny będzie numer NIP Pracownika.

Maksymalny Pakiet akcji na jaki mogą zapisać się pracownicy w Transzy Płatnej dla Uprawnionych wynosi 75 akcji.

Na kolejne 75 akcji każdy pracownik może zapisać się w Transzy Inwestorów  Indywidualnych, w dniach 14 – 27 czerwca 2011 roku. Zapisu można dokonać w punktach obsługi klientów firm inwestycyjnych instytucji finansowej oferujących  sprzedaż  akcji Jastrzębskiej Spółki Węglowej S.A. w ofercie publicznej, których lista  jest dostępna na stronach internetowych: www.jsw.pl., www.dm.pkobp.pl

W najbliższym tygodniu przedstawiciele Banku PKO BP rozpoczną szeroko zakrojoną akcje informacyjną w zakładach Jastrzębskiej Spółki Węglowej w związku z ofertą sprzedaży  akcji w transzy płatnej dla uprawnionych oraz ewentualnych kredytów na ich zakup.

Dodatkowo informujemy, że bezpłatne akcje pracownicze dla pracowników uprawnionych zgodnie z ustawą o komercjalizacji i prywatyzacji przedsiębiorstw państwowych i nieuprawnionych z ustawy będą przyznawane po upływie trzech miesięcy od debiutu  JSW na Giełdzie Papierów Wartościowych S.A. w Warszawie.