Bieg po Nowe Życie 2014 - 1 marca w Wiśle

Zostało już tylko kilka dni do spotkania wszystkich tych, którzy popierają ideę transplantacji i wspólnie z nami chcą edukować w zakresie transplantacji narządów oraz aktywizacji społeczeństwa kraju do świadomego oddawania narządów do przeszczepu i przeszczepu rodzinnego.

1 marca 2014 w Wiśle, na Placu Hoffa w centrum miasta, pojawią się znani i lubiani sportowcy oraz artyści, którzy wystartują w Biegu po Nowe Życie. Do silnej grupy sportowców, którzy będą uczestniczyć w wydarzeniu dołączył nasz bokserski mistrz Krzysztof Diablo Włodarczyk.  Paweł i Łukasz Golcowie zasilili z kolei wspaniałą ekipę gwiazd polskiej sceny muzycznej. Będą z nami także prezenterzy telewizyjni : Beata Tadla z TVP, Karolina Szostak z Polsatu Sport i Radek Brzózka z TVP. Swój przyjazd potwierdzili również prezenter pogody TVP Jarosław Kret oraz mistrz kulinarny Robert Sowa.  Na trasie zobaczymy także aktora Bartosza Obuchowicza.

Ponadto będą z nami Rafał Brzozowski, Szymon Wydra i Carpe Diem, Filip Mettler, Wojciech Ezzat, DJ Adamus, zespół ŁZY i Jula. Zobaczmy także byłych i obecnych sportowców Artura Siódmaka, Tomasza Iwana, Tomasza Frankowskiego, Jarosława Hampela i Rafała Sonika oraz artystów kabaretowych Łowców.B w pełnym składzie oraz  Leszka Malinowskiego z kabaretu Koń Polski.  Będą z nami także Jarek Jakimowicz, Izabela Zwierzyńska, Rafał Zawierucha, Olga Kalicka. Do naszej grupy dołączyli aktorzy M jak Miłość: Marcin Mroczek, Rafał Mroczek, Maciej Jachowski i Adrian  Żuchewicz. W każdej sztafecie wystartuje sportowiec zrzeszony w Polskim Stowarzyszeniu Sportu po Transplantacji. Patronat honorowy nad „Biegiem po Nowe Życie” 2014 objęli Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Bronisław Komorowski i Małżonka Prezydenta RP Anna Komorowska. Gościem tegorocznej edycji naszego wydarzenia będzie profesor Jerzy Buzek – eurodeputowany, premier rządu w latach 1997-2001.  Jastrzębska Spółka Węglowa S.A.  wspiera „Bieg po Nowe Życie” i tak jak w zeszłym roku została sponsorem głównym wydarzenia doceniając jego wyjątkowość i wspaniałe przesłanie. Sztafety ze znakiem JSW S.A. pobiegną w „Biegu po Nowe Życie” 1 marca w Wiśle.